сряда, 17 октомври 2007 г.
Плодова салата със. сметана (кисело мляко)
Posted on 6:14
|
Етикети:
Рецепти за млечни ястия
Продукти:
50 г стерилизирани праскови, 60 г стерилизирани вишни, 80 г стерилизирани дюли, 60 г пресни
ябълки (ягоди или малини), 20 мл. сок от компотите, 3 мл. ром (коняк), 50 г сметана (кисело
мляко), 15 г захар, 5 г орехови ядки, 10 мл. бяло вино.
Ябълките се обелват и се почистват от семенната част, а прасковите, дюлите и вишните се
отцеждат от сока. Нарязват се на кубчета (вишните се оставят цели), размесват се и се
поставят в шоли за сладолед или в чаши за шампанско. Поливат се с виното, размесено със
сока от компотите, рома, поръсват се к едро счуканите орехови ядки, гарнират се с под-
сладената сметана ( или кисело мляко) и се поднасят.
50 г стерилизирани праскови, 60 г стерилизирани вишни, 80 г стерилизирани дюли, 60 г пресни
ябълки (ягоди или малини), 20 мл. сок от компотите, 3 мл. ром (коняк), 50 г сметана (кисело
мляко), 15 г захар, 5 г орехови ядки, 10 мл. бяло вино.
Ябълките се обелват и се почистват от семенната част, а прасковите, дюлите и вишните се
отцеждат от сока. Нарязват се на кубчета (вишните се оставят цели), размесват се и се
поставят в шоли за сладолед или в чаши за шампанско. Поливат се с виното, размесено със
сока от компотите, рома, поръсват се к едро счуканите орехови ядки, гарнират се с под-
сладената сметана ( или кисело мляко) и се поднасят.