четвъртък, 15 октомври 2009 г.

Пудинг с извара, ябълки и макарони

Продукти:
100 г извара, 30 г макарони, 50 г ябълки, 10 г краве масло, 25 г захар, 3/4 яйце, 50 мл. прясно мляко, ванилия

Прясната извара се разбива добре със захарта, маслото и жълтъците. Ябълките се обелват,
изчистват се от семето, нарязват се на ситно или се настъргват и се задушават.
Макароните се сваряват във вода и прясното мляко така, че когато са готови, да бъдат без
течност. Оставят се да изстинат.
Разбитата извара, сварените макарони и задушените ябълки се смесват, прибавят се
ванилията и белтъците, разбити на твърд сняг. Сместа се разбърква леко и се изсипва в
намазана с масло форма. Пече се около 40 мин. Може да се поръси с пудра захар.

Всичко за млякото | Privacy Policy | Контакти : georgi78 at abv.bg