четвъртък, 15 октомври 2009 г.

Крем от кисело мляко с кайсии

Продукти:
150 г кисело мляко, 1/2 яйце, 5 г желатин, 30 г захар, 20 г кайсии, ванилия

Жълтъците и захарта се разбиват на крем на края на печката. Прибавят се киселото мляко
(което може да се отцеди в тензухена кърпа) и желатинът, предварително накиснат в
студена вода и разтворен на водна баня. Белтъците се разбиват на твърд сняг с малко захар и
се смесват с киселото мляко и дребно нарязаните кайсии. Кремът се разсипва в намокрени с
вода формички и се оставя на студено. Преди поднасяне формичките се потапят в гореща
вода и се обръщат върху чинийки. Кремът може да се изсипе в тава и след като желира, да се
нареже на порции.

Всичко за млякото | Privacy Policy | Контакти : georgi78 at abv.bg