четвъртък, 15 октомври 2009 г.
Кифлички с извара
Posted on 9:03
|
Етикети:
Рецепти за млечни ястия
Продукти:
(за 1 доза) 300 г извара, 75 мл. олио, 400 г брашно, 2 яйца, 150 мл. прясно мляко,
25 г мая, сол, масло за намазване на кифлите, ким.
Изварата се разбърква с яйцата. От брашното, млякото, олиото и маята (предварително
засипана със сол, за да не се втечни) се замесва тесто, което се оставя да втаса. Разделя се на равни части, които се оформят на топки. Всяка една се разточва па кръгче, а всяко кръгче се разрязва радиално на 6— 8 триъгълника. В широката част на всеки триъгълник се поставя плънка от изварата, след което се оформят кифличките. Отново втасват, намазват се с мазнина, поръсват се с ким и се пекат.
(за 1 доза) 300 г извара, 75 мл. олио, 400 г брашно, 2 яйца, 150 мл. прясно мляко,
25 г мая, сол, масло за намазване на кифлите, ким.
Изварата се разбърква с яйцата. От брашното, млякото, олиото и маята (предварително
засипана със сол, за да не се втечни) се замесва тесто, което се оставя да втаса. Разделя се на равни части, които се оформят на топки. Всяка една се разточва па кръгче, а всяко кръгче се разрязва радиално на 6— 8 триъгълника. В широката част на всеки триъгълник се поставя плънка от изварата, след което се оформят кифличките. Отново втасват, намазват се с мазнина, поръсват се с ким и се пекат.