четвъртък, 15 октомври 2009 г.
Прясна извара
Posted on 8:58
|
Етикети:
Рецепти за млечни ястия
Продукти:
1 л прясно мляко, 50 мл. 50% калциев хлорат (200 мл. 10% калциев хлорат)
Прясното мляко се загрява. Преди да кипне, към него се прибавя калциевият хлорат.
Разбърква се, кипва се и веднага се отстранява от огъня. След изстиването получената
извара се прецежда през марля. Поднася се натурална или с добавка на подправки. Може да се
използува за приготвяне на ястия и десерти.
Забележка: Калциевият хлорат се набавя от аптеките.
1 л прясно мляко, 50 мл. 50% калциев хлорат (200 мл. 10% калциев хлорат)
Прясното мляко се загрява. Преди да кипне, към него се прибавя калциевият хлорат.
Разбърква се, кипва се и веднага се отстранява от огъня. След изстиването получената
извара се прецежда през марля. Поднася се натурална или с добавка на подправки. Може да се
използува за приготвяне на ястия и десерти.
Забележка: Калциевият хлорат се набавя от аптеките.